Aug 6, 2013

Siimu ja Ando filmiprotsess areneb detailselt edasi

Siim ja Ando lasid tänases saaliproovis harjutada erinevaid liikumiselemente, silma torkasid taas väljapeetud keerutamised. Täna võis näha ka Andot aktsioonis ja erinevaid rakursse proovides. Kaameramehena liigub temagi hästi palju, jälgib tantsijaid hästi lähedal ja tema "koreograafiat" näeb vaataja hiljem hoopis teisest perspektiivist... 

Kerstini (17) jaoks on väga huvitav osaleda just lavastus- ehk fimiprotsessis, "see on väljakutse minu jaoks". Ta loodab, juhul, kui filmivõtted kenasti sujuvad, hiljem osaleda ka erinevates töötubades, sest ta tahab ennast edasi arendada.

Maria (18) on ka eelmisel aastal HTF'il käinud, kuid osales töötubades. Kui ta teada sai, et lavastusprotsessis osalejatel on väga lahe aeg ja seda lausa kaks päeva rohkem, planeeris ta sel aastal samuti ühele lavastusprotsessile regada. Esmamuljena ta pajatab, et "on täpselt nii tore nagu eelmisel aastal teistelt kuulsin".  Tema sõnul on ei ole senisel protsessil veel kindel sihti, kuid ringis liikumine ehk keerutamine (nii tantsijad kui ka kaameramees) on lavastajatel kindel plaan ja eesmärk. See on hästi keeruline ja esimest korda tehes tuli kõige paremini välja, nagu sageli". Kahtlemata, kui üht võtet hiljem korrata, võib mõtlemine hakata segama.

Küsisin teda, mis tunne on liikuda kaamera jälgitatuna, mille peale ta vastas, et see on "intiimsem, on vähem liikumisruumi, mõtlen rohkem, kuhu vaatan, on väikesed asjad, millele tuleb rohkem mõtelda."

Vaata pilte allpool.

Maria ja Ando filmivõtteid harjutamas.



Siim ja Kerstin koos liikumas

Siim ja Ando jälgivad Kerstinit läbi objektiivi.


No comments:

Post a Comment